Elevens val

Bandyprofil

Järvsöbacken

Galax

Genom samarbete med Ljusdals Bandyklubb så utbildar vi och ger möjligheter till att utveckla sitt bandyspelande under skoltid.

Vi förbereder säsongen med fysträning och har sedan isträning så fort isen ligger på IP.

Utöver att träna på sina färdigheter så träffar man och knyter kontakt med Ljusdals Bandy Gymnasium.

Här lär oss alla delar inom det alpina. Vi utbildar oss i nybörjarskidskola, carving, slipning och mycket mer. När backen stänger för säsongen kör vi fys igen.

Eleverna i alpinavalet har även prao i anläggningen.

En ambition är att eleverna kan arbeta i anläggningen när de fyller 16 år.

Denna profil ger eleverna en inblick i arbetslivet. Här lär de sig att skriva artiklar, hålla deadlines, sälja annonser, arbeta inom grafisk design och komma med en slutprodukt som trycks i 30 000 exemplar och skickas ut till hushållen i Ljusdals kommun.

Mexiko

I denna profil djupdyker eleverna i det spanska språket. Lektionerna sker tillsammans med en mexikansk klass och slutmålet är att samla ihop pengar för att besöka den klassen i Mexiko.

Här fokuserar eleverna på musik med specialfokus på egenvalt instrument

Bild

Eleverna fördjupar sig inom en egen-vald teknik och förbättrar sina kunskaper inom den.

Fotboll

Vi tränar och testar olika sporter, där fokus ligger på fotboll så länge det är säsong för detta.

Film

Fördjupning inom manusskrivning, redigering och många andra saker som berör filmvärlden.

Studio

Här kan du få hjälp att få komma vidare i dina ämnen eller komma i kapp med uppgifter.

Email: rektor@friskolanvg.se

Boställsgatan 5